Haarlemse zaal blijkt nu succesvol

Het Haarlemse concertgebouw De Philharmonie heeft in het eerste seizoen na de heropening, ruim 96.000 bezoekers getrokken. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2001, het laatste seizoen vóór de sluiting. Het Haarlemse concertgebouw was bijna vijf jaar dicht vanwege een ingrijpende verbouwing door architect Frits van Dongen, die 21 miljoen euro kostte. De Philharmonie werd in de zomer van 2005 heropend.

Directeur Lampe spreekt van „een duidelijk stijgende lijn na een aarzelende start.” Als dit doorzet, verwacht Lampe dat de Philharmonie aan het eind van het seizoen 2006/2007 weer financieel gezond is.

Een half jaar na de heropening werd een forse bezuiniging doorgevoerd vanwege hogere aanloopkosten en minder inkomsten dan waren begroot. Omdat een internationaal hoogwaardige programmering werd teruggeschroefd stapte artistiek directeur Neil Wallace op. Hij werkt nu bij de Rotterdamse concertzaal De Doelen.