De blonde rapper en de lange weg naar niets

cd rap Eminem Presents The Re-Up Shady/Universal

cd rap

Eminem Presents The Re-Up

Shady/Universal

**---

De trouwe volgelingen van de blonde rapper juichten dat Hij terug was. Het was niet zo gek dat ze dat dachten. Op het album stond prominent Zijn naam en op het album werd door iedereen zo hard mogelijk geroepen dat Hij terug was. Eminem, de blonde rapgod die eind 2005 met zijn tranentrekker When I’m Gone zo melodramatisch afscheid had genomen van Zijn microfoon, omdat hij meer aandacht wilde besteden aan Zijn privéleven. Sindsdien scheidde Hij voor de tweede keer van zijn vrouw, werd Zijn beste vriend Proof vermoord en worstelde Hij met een pillenverslaving.

Wie wil weten hoe woordkunstenaar Eminem al deze dramatische momenten in zijn kunst verwerkt, moet nog even wachten. Op deze als een volwaardig album vermomde mixtape is Eminem zelf maar een paar keer te horen, en spelen talloze oude en nieuwe rappers uit zijn stal een belangrijke rol, zonder ook maar een moment de hoofdrol op te eisen. Of ze nu uit Atlanta, Detroit of Los Angeles komen, ze klinken met hun standaardraps allemaal inwisselbaar. Dat is vooral jammer omdat er een echte producer achter de knoppen zit. Zonde van al die funky basloopjes en zware drums.

Eminem produceerde veel zelf en zijn lompe, rockachtige beats met snelle hi-hats en melancholische keyboarddeuntjes zijn al even slaapverwekkend als de raps. De blonde rapper lijkt verdwaald op de lange weg naar niets en daarin kan zelfs een stortvloed pistoolschoten geen spanning meer aanbrengen.

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele