Centraal Planbureau minder optimistisch over vergrijzing

DEN HAAG. Directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau is ”iets pessimistischer” over het vergrijzingsprobleem dan vorig jaar maart. Toen verscheen een CPB-rapport waaruit bleek dat de overheid de komende jaren miljarden euro`s moet besparen en de AOW-leeftijd moet verhogen om de kosten van de vergrijzing te kunnen dragen. Teulings zei gisteren in het televisieprogramma Buitenhof dat het probleem wat groter kan worden door onder meer de hogere kosten van de gezondheidszorg en het stijgen van de levensverwachting. ”Het is niet dramatisch, maar je moet het probleem wel oplossen.” In oktober 2006 meldde het CPB dat geen enkele politieke partij voldoende maatregelen neemt om op termijn de kosten van de vergrijzing in de hand te houden.