Berga (22) behaalt marathontitel

Berga (22) behaalt marathontitel Amsterdam, 8 jan. Ingmar Berga was gisteren op een winderige en regenachtige Jaap Edenbaan in Amsterdam de winnaar van het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen. De 22-jarige Drent bleef na 150 ronden Jan Maarten Heideman (links, zilver) en Arjan Stroetinga (brons) voor. Berga begon het seizoen met voorhoofdsholteontsteking en kende vervolgens ernstige rugproblemen. De winnaar uit de ploeg van DSB is pas sinds enkele weken klachtenvrij. Bij de vrouwen, die zeventig ronden reden, ging de titel naar Elma de Vries. De Friezin maakte deel uit van een kopgroep van vijf, en bleef in de eindsprint Daniëlle Bekkering (zilver) en Mireille Reitsma (brons) voor. (Foto WFA) WFA44:SCHAATSEN NK MARATHON:AMSTERDAM;07JAN2006- Eindspurt van winnaar Ingmar Bergma (Team DSB) voor nr.2 Arjan Stroetinga (Team BAM schaatsteam) en nr.3 Jan Maarten Heideman (Team Proteq). WFA/wc/str. Leo Vogelzang WFA
Berga (22) behaalt marathontitel Amsterdam, 8 jan. Ingmar Berga was gisteren op een winderige en regenachtige Jaap Edenbaan in Amsterdam de winnaar van het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen. De 22-jarige Drent bleef na 150 ronden Jan Maarten Heideman (links, zilver) en Arjan Stroetinga (brons) voor. Berga begon het seizoen met voorhoofdsholteontsteking en kende vervolgens ernstige rugproblemen. De winnaar uit de ploeg van DSB is pas sinds enkele weken klachtenvrij. Bij de vrouwen, die zeventig ronden reden, ging de titel naar Elma de Vries. De Friezin maakte deel uit van een kopgroep van vijf, en bleef in de eindsprint Daniëlle Bekkering (zilver) en Mireille Reitsma (brons) voor. (Foto WFA) WFA44:SCHAATSEN NK MARATHON:AMSTERDAM;07JAN2006- Eindspurt van winnaar Ingmar Bergma (Team DSB) voor nr.2 Arjan Stroetinga (Team BAM schaatsteam) en nr.3 Jan Maarten Heideman (Team Proteq). WFA/wc/str. Leo Vogelzang WFA WFA