Arsenal schiet Liverpool uit bekertoernooi

Liverpool is zaterdag uitgeschakeld in het Engelse bekertoernooi. De titelverdediger verloor op eigen veld van Arsenal (3-1). Ook Manchester United en Chelsea bereikten de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup.

Middenvelder Tomas Rosicky van Arsenal had een hoofdrol in het duel op Anfield Road. De Tsjechische international bepaalde in acht minuten met twee afstandsschoten de ruststand op 2-0. De Nederlandse spits Dirk Kuijt maakte met het hoofd de aansluitingstreffer voor Liverpool, maar de onlangs van een blessure teruggekeerde Thierry Henry besliste het duel vlak voor tijd. De Franse aanvaller van Arsenal maakte gebruik van defensieve missers bij Liverpool en stak het halve veld over, waarna hij beheerst scoorde.

Manchester United versloeg gisteren Aston Villa met 2-1, maar de koploper in de Engelse competitie had geen gemakkelijke middag. De Noorse invaller Ole Gunnar Solskjaer maakte in blessuretijd het winnende doelpunt. Manchester United, waar doelman Edwin van der Sar rust kreeg, was op voorsprong gekomen door een treffer van de Zweedse debutant Henrik Larsson, overgekomen van Helsingborg. De Tsjech Milan Baros bracht Aston Villa een kwartier voor tijd langszij. Ex-PSV’er Wilfred Bouma speelde de hele wedstrijd bij Birmingham mee.

Chelsea had geen enkele moeite met het kleine Macclesfield Town. De Engelse middenvelder Frank Lampard had met drie treffers een groot aandeel in de 6-1 overwinning van de ploeg van trainer José Mourinho, die het moest stellen zonder de geblesseerde Nederlanders Arjen Robben en Khalid Boulahrouz.

De Spaanse topclubs zijn het nieuwe jaar slecht begonnen. Koploper FC Sevilla verloor zaterdag met 2-1 het competitieduel tegen Real Zaragoza. FC Barcelona profiteerde gisteren nauwelijks van die misstap. De ploeg van Frank Rijkaard speelde bij Getafe met 1-1 gelijk. Real Madrid verloor kansloos bij Deportivo la Coruña: 2-0. Barça verkleinde door het gelijkspel de achterstand op Sevilla tot twee punten. De Catalanen kunnen Sevilla passeren als ze het inhaalduel tegen Real Betis weten te winnen. Real Madrid heeft vijf punten minder dan koploper Sevilla.

Tegen Getafe bleek hoe kwetsbaar Barcelona is zonder de spelmakers Ronaldinho en Deco. De Braziliaan en de Portugees waren allebei geschorst. Het gebrek aan creativiteit was duidelijk zichtbaar. Barcelona, met Giovanni van Bronckhorst tot een kwartier voor tijd op de bank, had veel moeite met het strijdlustige Getafe van de Duitser Bernd Schüster. Guiza leek met een treffer vrij kort na de pauze Barcelona zelfs de tweede nederlaag van het seizoen toe te brengen. Xavi voorkwam erger. Bij afwezigheid van Ronaldinho mocht hij een vrije trap nemen. De Argentijnse doelman Roberto Abbondanzieri was kansloos op het gekrulde schot in de kruising.

Tegen Deportivo la Coruña maakte Real geen enkele indruk. Joao Capdevila scoorde al na tien minuten. Na de pauze maakte Cristian het tweede doelpunt. Ruud van Nistelrooy kon daar niets aan veranderen.