Robin in da ‘hood?

De laatste weken van het jaar zijn op Wall Street altijd voor het jaloers naar collega’s kijken die een hogere bonus in de wacht hebben gesleept. Daarna wordt het al snel stil en merken alleen autodealers en makelaars dat er uitgedeeld (dan wel verdiend) is. Dit jaar gaat de discussie door. Nadat zakenbank Goldman Sachs

wallstreet.jpgDe laatste weken van het jaar zijn op Wall Street altijd voor het jaloers naar collega’s kijken die een hogere bonus in de wacht hebben gesleept. Daarna wordt het al snel stil en merken alleen autodealers en makelaars dat er uitgedeeld (dan wel verdiend) is.

Dit jaar gaat de discussie door. Nadat zakenbank Goldman Sachs 16 miljard dollar aan bonussen uitdeelde en de bestuursvoorzitter 53 miljoen dollar bovenop zijn salaris van 600.000 dollar kreeg (lees hier het bericht uit de papieren krant) konden tabloids zoals de Daily News het niet laten: ze kwamen met een oplossing voor het armoedeprobleem in de stad. Goldman moest maar eens bijspringen. „Something is wrong when one firm’s bonus pool is big enough to end poverty in America’s largest city.”

Wat ook niet echt helpt is dat Goldman Sachs diverse belastingvoordelen heeft gekregen in ruil voor de huur van toekomstige kantoorruimte op de plek van ground zero. Lees hier het discussieforum van de Gotham Gazette. Een van de reacties geeft de keuzemogelijkheden van een armere Amerikaan weer: „Wal-Mart or the military. [...] God, what a great country.

    • Freek Staps