Televisie Voorkeur

In Anatomie voor beginners neemt de Duitse professor Gunther von Hagens en de Britse patholoog John A. Lee de kijker mee op een reis door het lichaam. We zien beelden die meestal voorbehouden blijven aan artsen en medisch studenten. In het programma zijn de ontledingen te zien van het zenuwstelsel, de ademhaling en bloedcirculatie, de spijsvertering en het voortplantingssysteem. Von Hagens is de samensteller van de tentoonstellingen Körperwelten. Tien, 21.00-23.10u. Foto Tien
In Anatomie voor beginners neemt de Duitse professor Gunther von Hagens en de Britse patholoog John A. Lee de kijker mee op een reis door het lichaam. We zien beelden die meestal voorbehouden blijven aan artsen en medisch studenten. In het programma zijn de ontledingen te zien van het zenuwstelsel, de ademhaling en bloedcirculatie, de spijsvertering en het voortplantingssysteem. Von Hagens is de samensteller van de tentoonstellingen Körperwelten. Tien, 21.00-23.10u. Foto Tien Tien

ACTUALITEITEN

Nova. Onder meer aandacht voor de Belgische prins Laurent, zoon van koning Albert II, die volgens verdachten zijn villa liet opknappen door de Belgische marine en het proces over de fraude bij de marine dat volgende week in Hasselt begint. Ned.3, 22.10-22.40u.

informatief

Natuurlijk Nico. Natuurprogramma waarin vogelkenner Nico de Haan een natuurgebied in Nederland bezoekt. In deze aflevering de Westerschelde (Zeeland). Open riviermondingen zoals de Westerschelde zijn steeds zeldzamer geworden in Europa, terwijl daar belangrijke natuurgebieden te vinden zijn. De aan het water grenzende brakwaterschorren en slikken zijn bij laag water belangrijk voor steltlopers, eenden en ganzen. Ned. 2, 18.05-18.35u.

Blauw Bloed. Royaltyprogramma met vanavond de reizen van de Oranjes in 2006: Van Australië tot Saba. De hoogtepunten van o.a. de reis van Willem-Alexander en Máxima door Australië en Nieuw-Zeeland. Het staatsbezoek van de koningin aan Argentinië en Letland. En haar rondreis langs de Antillen. Ned. 2, 19.35-20.20u.

Parla. Zo’n veertig vrouwen praten over de stellingen: ‘veroordeelde pedoseksuelen moeten levenslang gevolgd worden’ en ‘de happy single is een fabeltje’. Aan het woord komen onder anderen strafrechtadvocate Esther Vroegh, Kamerlid Marleen de Pater (CDA) en relatietherapeute Carolien Roodvoets. In het opiniepanel zitten Wouke van Scherrenburg, Kirsten van Dissel en Rosita Steenbeek. Ned.2, 21.10-21.55u.

KUNST

Wereldbeschavingen. Op zoek naar belangrijke culturen. In de eerste aflevering staat Uxmal in Mexico centraal. Ned.2, 17.00-17.25u.

European artist. Eerste aflevering van een nieuwe serie: Michiel Knaven. De veelzijdigheid van fotograaf, musicus en beeldend kunstenaar Michiel Knaven: componist van beeld en geluid. Ned.2, 17.50-18.05u.

AMUSEMENT

Youp van ’t Hek: Prachtige paprika’s. Theatermonoloog van Youp van ’t Hek over de kalende midlife-komiek, zijn vriend Willem, zijn vrouwelijke fans, zijn overleden oom Bas, zijn lieve tante Vera, zijn neven Sjef & Jan, zijn vrouw, haar vriend Peter, zijn kinderen, de negerpleisters, het kerstdiner, de liefde, zijn dromen, zijn werk, zijn generatie, zijn zoektocht, zijn motief, zijn geloof en zijn leven. Ned.1, 20.25-22.25u.

Una voce particolare. Kennismaking met vijf nieuwe talenten in opera, operette en musical. Wie heeft dat speciale geluid, die uitzonderlijke stem om zich Voce Particolare 2007 te noemen? Presentatie: Ernst-Daniël Smid. Ned.2, 20.20-21.15u.

Weakest link - The story so far. Programma t.g.v. zes jaar Weakest link met een kijkje achter de schermen en niet eerder vertoond materiaal. BBC2, 20.50-21.20u.

Ajuinen en look. Show vol met intelligente onzin, ofwel geniale gekte, die wordt afgewisseld met oorstrelende muzikaliteit. Met Mike Boddé en Thomas van Luyn. Ned.3, 22.20-23.40u.

Room 101. Talkshow waarin bekende mensen praten over hun minst favoriete mensen, plaatsen en programma's. Cilla Black heeft genoeg van damestoiletten en weermeisjes. BBC2, 23.05-23.35u.

SPORT

NOS Schaatsen. Live verslag van het NK Sprint (schaatsen) in Groningen. Commentaar: Frank Snoeks. Ned.1, 14.50-17.50u.

Lakeside World Professional Darts Championships 2007. Live verslag van de 22ste editie van dit prestigieuze dartstoernooi. Interviews vanuit Engeland worden verzorgd door Arjan van der Giessen. SBS6, 19.30-20.30u. en 23.25-0.30u.

RTL GP: Dakar 2007. Verslag van de 29ste editie van de woestijnrally Dakar die van 6 januari tot en met 21 januari vanuit het Portugese Lissabon naar Dakar in Senegal wordt gereden. RTL7, 22.25-23.25u.

NOS-Studio Sport. Met o.a. Schaatsen: NK Sprint in Groningen. Judo: NK Judo voor clubteams. Wielrennen: Sprintgala in Rotterdam. Volleybal: competitiewedstrijd AMVJ - LONGA vrouwen. Voetbal: Interview met Robin van Persie. Wielrennen: NK Veldrijden voor vrouwen. Klassiek: Henk Baars, Nederlands kampioen veldrijden in 1993. Ned. 1, 23.20-00.15u.