Televisie Film van de dag

Uit Suspicion. Suspicion Year: 1941 Director: Alfred Hitchcock Cary Grant PHOTOS12

Suspicion. De in Engeland als Archie Leach geboren acteur Cary Grant vertrok in zijn jeugd naar Amerika, waar hij langzaam opklom naar de top, via vaudeville en bijrolletjes. Er wordt wel gezegd dat de elegante hartenbreker Grant – de ultieme, immer charmante romantische held – een schepping is van Archie Leach, als een soort ideaal alter ego. Hoe dan ook, de vier films die Grant maakte onder regie van Alfred Hitchcock vormen hoogtepunten in de filmhistorie, niet in de laatste plaats door Grants sublieme verdwazing: Suspicion, Notorious, To Catch a Thief en North by Northwest. Niet Grant, maar Joan Fontaine kreeg een Oscar voor haar bijdrage aan deze voortreffelijke melodramatische thriller als muizige huisvrouw die denkt dat echtgenoot Grant haar wil vermoorden. Let op het lampje dat Hitchcock in het glas melk liet monteren om ieders aandacht te trekken.(Alfred Hitchcock, 1941, VS), BBC 2, 12.50-14.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg