Russische tenniszege in Hopman Cup

Rusland heeft gisteren in het Australische Perth de Hopman Cup veroverd. In de finale van het tennistoernooi voor gemengde landenteams kwamen de Russen tegen Spanje op een beslissende voorsprong van 2-0. Nadia Petrova en Dimitri Toersoenov zorgden voor de zeges.

Nadia Petrova bracht in het vrouwenenkelspel het eerste punt binnen door Anabel Medina met 6-0 6-4 terug te wijzen. Dimitri Toersoenov klaarde vervolgens de klus met een overwinning op Tommy Robredo: 6-4 7-5. Daardoor was het afsluitende dubbel niet meer van invloed op de uitslag.

Rusland verloor de openingswedstrijd in de groepsfase van Australië, maar was in het vervolg feilloos. Voor het eerst in de historie stonden de Russen in de eindstrijd. Voor Toersoenov was het zijn tweede teamsucces binnen een maand. Eind vorig jaar veroverde hij met Rusland ten koste van Argentinië ook al de Daviscup. „Het is altijd leuk om te winnen, of het nu de Hopman Cup, de Daviscup of een andere cup is. Iedere overwinning helpt je om meer zelfvertrouwen te krijgen. Het is ook leuk om voor je land te winnen, om deel te zijn van een team en samen iets te kunnen bereiken”, aldus Toersoenov, die samen met Petrova met diamanten versierde gouden tennisballen kreeg.

Petrova noemde de zege een mooie opsteker richting de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van 2007 dat 15 januari begint. In haar partij tegen Medina liet ze zien dat ze volledig is hersteld van de lichte blessure die haar eerder in de week nog hinderde. „Als ik bij de Australian Open ook zo speel als vandaag, heb ik een goede kans daar”, keek Petrova vol vertrouwen vooruit naar het toernooi in Melbourne.

Gustavo Kuerten doet opnieuw een poging terug te keren aan de internationale tennistop. De 30-jarige Braziliaan speelt vanaf 22 januari mee in het Challenger-toernooi in Santiago (Chili). Als dat goed gaat, hoopt hij de week erop te kunnen meedoen aan het ATP-toernooi van Vina del Mar, eveneens in Chili. Kuerten schreef drie keer Roland Garros op zijn naam, maar kampt sinds 2002 met een heupblessure. De gravelspecialist probeert al enige tijd terug te komen op het hoogste niveau, maar kende tot nu toe weinig succes.

Nicolas Kiefer doet niet mee aan de Australian Open. De 29-jarige Duitse tennisser heeft gisteren afgezegd. „Het heeft geen zin om na een afwezigheid van een half jaar terug te komen op een grandslam”, aldus Kiefer, die vorig seizoen nog de halve finale van het toernooi speelde. Bij de mannen zegde eerder de Australiër Mark Philippoussis af, bij de vrouwen ontbreekt de Belgische Justine Henin. Volgens de Waalse krant La Meuse gaat het nummer één van het vrouwentennis scheiden van haar man Pierre-Yves Hardenne. (ANP)