Radio voorkeur

Metamorfosen. Eerste aflevering van de achtdelige serie over de geschiedenis van de buikdans. De oudste rotstekeningen van dansende mensen dateren van ongeveer 30.000 jaar geleden. Tal van wetenswaardigheden over respect en taboes voor en van de buikdans worden ontsluierd. Concertzender, 14.02-15.00u.

Opera live. Uitvoering van de opera Le nozze di Figaro van Mozart door koor van de Nederlandse Opera en het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Ingo Metzmacher. Opname van 24-12-2006. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Assistent-dirigent Peter Biloen vertelt over zijn werk als de rechterhand van chef-dirigent Jaap van Zweden bij het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Verder aandacht voor het jubileum van het Nationaal Jeugd Orkest en de jonge trompetist Frank Braafhart die deze winter voor de tweede keer meespeelt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. Gesprek met de idealistische chirurg Ben Mak die die in Afrika ging opereren en in gewetensnood raakte omdat hij zijn gezin niet meer kon onderhouden. Radio 1, 0.04-1.00u.