Radio Voorkeur

De andere wereld. Herhaling uit vorig jaar van het radiodrama De terrorist en de tovenaar van columnist Pieter Hilhorst over vijf jaar Guantánamo Bay. Het drama vertelt een reeks getuigenissen van FBI-agenten over de ondervragingspraktijken van Amerikaanse militairen in het Amerikaanse strafkamp voor terroristen. Radio 1, 7.05-8.00u.

Opium. Actrice Joke Tjalsma praat over haar rol in de voorstelling Wankel Evenwicht van de Amerikaanse schrijver Edward Albee bij Theatergroep Carver en het Onafhankelijk Toneel. Zij was eerder te zien in de VPRO-soap Hertenkamp, waarin ze de rol van cursiste Wies speelde. Verder aandacht voor nieuwe boeken en live muziek van flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel. Zijn nieuwe cd Santinera komt binnenkort uit. Radio 1, 19.04-20.00u.

De geitenwollensokkenshow. Gesprek met voorzitter Willem van den Oetelaar van de stichting Clean Air over een rookvrije horeca. Van den Oetelaar wil dat de invoering van rookvrije horeca wordt vastgelegd in het nieuwe regeerakkoord. Radio 1, 20.04-21.00u.