Oud-tennisser Yannick Noah naar voetbalclub PSG

De Franse voetbalclub Paris Saint Germain heeft oud-tennisspeler Yannick Noah aangesteld als adviseur. De winnaar van de Open Franse kampioenschappen in 1983 moet ervoor zorgen dat de topclub weer in de hoogste regionen van de Franse competitie komt. PSG staat momenteel pas zestiende in de Franse hoogste voetbalklasse.

„Hij is een grote persoonlijkheid. Hij heeft een duidelijke visie”, sprak coach Guy Lacombe.

Het is voor Noah niet de eerste keer dat hij actief wordt in het voetbal. Hij was eerder adviseur van de nationale voetbalploeg van Kameroen.

Noah is in Frankrijk nog altijd razend populair. Hij is de laatste Fransman die op Roland Garros het grandslamtoernooi won. De voorbije jaren was hij ook actief als begeleider van tennisster Amélie Mauresmo, die hij probeerde van haar faalangst af te helpen. Mauresmo won vorig jaar de Australian Open, maar op het gravel in haar eigen Parijs kon ze andermaal niet winnen.

Noah dankt zijn populariteit ook aan zijn Stichting ‘Fête le Mur’, die in kansarme stadsgebieden tennismuurtjes installeert om de plaatselijke jongeren tot sport aan te zetten.