Ook claim voor Fortis

De stichting Woekerpolis Claim (WPC) en de Vereniging Consument & Geldzaken (VCG) hebben een schadeclaim ingediend bij bankverzekeraar Fortis. Dat heeft advocaat J. Wendelgelst van Woekerpolis Claim gisteren laten weten. Hij wil dat Fortis gaat praten over een compensatieregeling voor klanten die een beleggingsverzekering hebben afgesloten. Wendelgelst schat dat het om enkele tienduizenden polissen, waarbij de gezamenlijke schade in de honderden miljoenen euro’s kan lopen.

De klacht betreft het product Variabel Investeringsplan. Fortis zou zijn klanten onvoldoende hebben geïnformeerd over de kosten van dit product en de gevolgen daarvan op het rendement. De eisers willen dat polishouders worden gecompenseerd voor geleden financiële schade. Zij legden vorige maand al een claim neer bij Nationale-Nederlanden. Andere actiegroepen zinnen ook op juridische acties tegen aanbieders van beleggingsverzekeringen, die in het najaar in opspraak kwamen vanwege onduidelijke kosten.

Fortis bevestigde gisteren de claim te hebben ontvangen, maar wilde nog niet inhoudelijk reageren. (ANP)