Nicole Willis And The Soul Investigators: Keep Reachin’ Up

Nicole Willis And The Soul Investigators: Keep Reachin’ Up (Timmion Records) ****
Nicole Willis And The Soul Investigators: Keep Reachin’ Up (Timmion Records) ****

Nicole Willis And The Soul Investigators:Keep Reachin’ Up (Timmion Records)

In het thuisland is Keep Reachin’ Up al dik een jaar uit, maar hier komt deze plaat nu pas onder de mensen. Dat dat thuisland Finland is, komt als een verrassing, want ’t klinkt allemaal als een verzameling Motown of Northern Soul die in de hoogtijdagen van weleer per ongeluk onder de mengtafel is beland en nu pas is afgestoft. Zangeres Nicole Willis, zelf wel degelijk Amerikaans en u kunt haar kennen van plaatwerk van Leftfield en Curtis Mayfield, vond in de Finse groep The Soul Investigators een vrolijk funk- en soulorkest, dat de aloude grooves met veel gevoel voor flair benadert.

Voor de excentrieke trekjes zorgt Willis’ echtgenoot, de Finse alternatieve popster Jimi Tenor, die zijn orgel laat zwieren en zijn fluit laat schmieren. Mijd vooral de laatste paar nummers, waarin de begeleiders de overhand krijgen, en laaf u aan de vlinderachtige lichtheid die Willis in de overige, huisgeschreven nummers legt. En vraag u dan eens af: Joss Stone, wie was dat ook weer?

JACOB HAAGSMA

    • Jacob Haagsma