Google Earth, Bush en Poetin

huis.jpgIk linkte gisteren naar die aardige screenshots van English Russia. Dat brengt me op iets anders. Toen ik Google Earth een jaar geleden voor het eerst downloade, ging ik natuurlijk meteen op zoek naar mijn eigen huis. Dat lukte prima. (De plaatjes zijn aanklikbaar)

 

 

white_house1.jpgOok zocht ik het Witte Huis op. Dat staat kraakhelder en duidelijk op de kaart. Bring ‘em on! 

 

 

 

 

poetin.jpgMaar Poetin’s residentie Novo-Ogarjovo leverde problemen op. Dit is ‘m dus. Huh? Ik weet dat zijn residentie vlak ten westen van het dorpje Oesovo ligt, u vindt de coördinaten (bij benadering) onderaan dit plaatje. Ik volgde Poetin’s dagelijkse route vanaf het Kremlin naar Novo Ogarjovo: langs de Koetoesovski Prospekt, Roebljovski Sjossee, onder de MKAD, door het sparrenbos.

 

 

barvicha.jpgAlles kraakhelder tot aan rijkeluisdorp Barvicha, waar ex-president Jeltsin woont. Daar trekt een mistsluier over Google Earth. Een vraag aan adepten: ligt dit aan mijn kopie of laat Google, in overleg met de Russische regering, bepaalde plekken op de aardbol bewust vaag? De halve Russische politieke top woont onder de mistvlek, op Russische landkaarten is staatsdatsja Novo Ogarjovo ook een witte plek. Wie o wie? 

 

    • Coen van Zwol