Dopingautoriteit voert controles uit bij schaatsen

HOOGLAND, 6 jan. De Nederlandse Dopingautoriteit zal vanaf volgende week verantwoordelijk zijn voor dopingcontroles tijdens nationale- en internationale schaatswedstrijden in Nederland. Dat heeft schaatsbond KNSB bekendgemaakt. Tot nu toe werden de dopingtesten nog uitgevoerd door dr. Frans Pellikaan, een onafhankelijk arts die door de KNSB is aangesteld. De schaatsbond nam als één van de eerste sportbonden in Nederland het initiatief om dopingcontroles te houden. Een samenwerking met de Dopingautoriteit, of diens voorganger DoCoNed, was geen optie aangezien die instanties op dat moment nog niet bestonden. Naast de dopingtesten tijdens wedstrijden zal de Dopingautoriteit ook controles buiten de competitie houden. Dit weekeinde, bij de Nederlandse kampioenschappen sprint in Groningen, is dr. Pellikaan voor de laatste keer nog verantwoordelijk voor de controles.