Aanhoudend herfstachtig

Regen en winderige omstandigheden in combinatie met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar gaven de afgelopen dagen een herfstachtige indruk. Ook de komende week verandert hier maar weinig aan. Depressies blijven ten noorden van ons land van west naar oost langskomen en brengen regen en buien naar ons land. Daarbij staat er zeker de eerstkomende dagen een stevige wind, mogelijk af en toe stormachtig aan zee.

Vanmiddag en vanavond regent het op veel plaatsen, maar vannacht trekt de neerslag weg en wordt het overwegend droog. Het koelt af naar een graad of 5. De wind neemt vannacht iets in kracht toe.

Morgen trekt de zuidwestenwind verder aan en wordt matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5, aan zee krachtig, kracht 6. Het grootste deel van de dag blijft het droog en in het zuiden schijnt vooral ’s ochtends af en toe de zon. Vooral in het noorden valt morgen mogelijk wat lichte regen. Het kwik loopt op tot 9 à 10 graden.

Maandag komt een actief regengebied over en neemt de zuidwestenwind toe tot soms hard, kracht 7 aan zee. Het blijft zacht met maximumtemperaturen rond 10 graden. Dinsdag doet het kwik er nog een schepje bovenop met in het zuiden van het land 14 graden. Mooi weer is het overigens ook dan niet, want het waait nog steeds flink en af en toe valt er regen. De rest van de week blijft het wisselvallig en zacht.