Zeilheld van 14 jaar

Veertien jaar is Michael Perham pas, maar hij is nu al in zijn eentje de Atlantische Oceaan overgestoken in een zeilboot. Young British sailor Mike Perham, who is 14, raises his fist in the air, upon his arrival to St. John's, on the Caribbean island of Antigua, Wednesday, Jan. 3, 2007. Perham's solo journey in a 28 foot sailboat is to give him a world record as the youngest person to sail solo across the Atlantic Ocean. (AP Photo/Johnny Jno-Baptiste)
Veertien jaar is Michael Perham pas, maar hij is nu al in zijn eentje de Atlantische Oceaan overgestoken in een zeilboot. Young British sailor Mike Perham, who is 14, raises his fist in the air, upon his arrival to St. John's, on the Caribbean island of Antigua, Wednesday, Jan. 3, 2007. Perham's solo journey in a 28 foot sailboat is to give him a world record as the youngest person to sail solo across the Atlantic Ocean. (AP Photo/Johnny Jno-Baptiste) Associated Press

Veertien jaar is Michael Perham pas, maar hij is nu al in zijn eentje de Atlantische Oceaan overgestoken in een zeilboot.

Na zes weken zeilen kwam Michael op het Caribische eiland Antigua, waar hij enthousiast werd verwelkomd door onder anderen musici van steelbands.

De Engelse jongen was met zijn tien meter lange boot, de Cheeky Monkey, uit Gibraltar vertrokken. Slecht weer en pech onderweg met het navigatiesysteem zorgden voor vertragingen op de 6475 kilometer lange tocht.

Hij werd gevolgd door zijn zeilende vader, die over zijn zoon waakte met onder meer radiocontact. (foto AP)