www.scienceguide.org

Laat u niet in de luren leggen door de gortdroge lay-out en de Engelse naam van deze internetpagina. De Science Guide is een helder geschreven Nederlands internettijdschrift dat wetenschappelijke achtergronden verzorgt bij het dagelijkse nieuws. Geen overbodige luxe in de huidige kakofonie van opinies die het nieuws beheersen. Hij zegt dat wel, maar ís het ook zo? Dat zoeken we op in de Science Guide, een zelfstandige site waarin de Raad voor de Hogescholen participeert. Hier vindt u gemakkelijk uw weg naar lezingen en oraties die in de pers zijn besproken. Hier worden maatschappelijk relevante proefschriften toegelicht en vindt u die stemmen uit de wereld van het hoger onderwijs die de opiniepagina net niet haalden.

De Guide biedt ook wetenschappelijke boekbesprekingen, nieuwtjes uit de wereld van politiek, cultuur en wetenschap en discussies over het hoger onderwijs. Een betoog van Frits van Oostrom, een essay van Mark Rutte, een interview met Ton Koopman. Het is allemaal net iets gedetailleerder dan in de reguliere media – maar strak geredigeerd, dus niet vermoeiend. Een opstapje naar diverse ‘interne’ discussies in verschillende Nederlandse én internationale beroepskringen, en een waardevolle verdieping bij het dagelijks nieuws.

    • Merel Boers