Villepin belooft recht op huisvesting

Rotterdam. Inwoners van Frankrijk krijgen een wettelijk recht op huisvesting. Dat heeft premier De Villepin gezegd in reactie op de toenemende roep in Frankrijk om een oplossing voor het daklozenprobleem. Frankrijk is, na Schotland, het tweede land in Europa dat een dergelijk recht invoert. Het lot van de daklozen is uitgegroeid tot belangrijk thema in de campagne voor de Franse presidentsverkiezingen, in april. De druk op de Franse regering om hun problemen op te lossen is sterk toegenomen door een in de media breed uitgemeten tentenkamp voor daklozen midden in Parijs. Een organisatie die zichzelf `De kinderen van Don Quichote` noemt zette vlak voor Kerstmis tientallen rode tentjes op langs een kanaal in een welvarend gedeelte van de hoofdstad. Vergelijkbare kampen zijn inmiddels opgezet in Nice, Lyon en Toulouse.