Vette vispap

Vette vispap Ruim tachtig zeehondenpups die door de storm hun moeder zijn kwijtgeraakt, zijn ondergebracht op zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen. Sommige pups waren net geboren en hebben zelfs hun navelstreng nog. Zonder de vette melk van de moeder zouden ze niet kunnen overleven. Om te kunnen zwemmen moeten de pups bovendien hun witte babyvachtje eerst kwijtraken. Op de zeehondencrèche krijgen de pups vispap, gemaakt van haring. Na drie weken raken ze hun babyhaartjes kwijt. En als ze dan sterk genoeg zijn, mogen ze weer naar zee. (foto: WFA/Is/str.Dennis Beek) WFA12:HUILERS SPOELEN AAN NA STORM:PIETERBUREN;02JAN2007- ***ARCHIEFFOTO 2003*** Bij de zeehondencrŠche in Pieterburen zijn 43 jonge zeehondjes binnengebracht die tijdens de storm van de afgelopen dagen hun moeder zijn kwijtgeraakt. De huilers werden vooral gevonden op het strand van Terschelling en Vlieland. WFA/ls/str.Dennis Beek. WFA WFA

Ruim tachtig zeehondenpups die door de storm hun moeder zijn kwijtgeraakt, zijn ondergebracht op zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen. Sommige pups waren net geboren en hebben zelfs hun navelstreng nog. Zonder de vette melk van de moeder zouden ze niet kunnen overleven. Om te kunnen zwemmen moeten de pups bovendien hun witte babyvachtje eerst kwijtraken. Op de zeehondencrèche krijgen de pups vispap, gemaakt van haring. Na drie weken raken ze hun babyhaartjes kwijt. En als ze dan sterk genoeg zijn, mogen ze weer naar zee.

(foto: WFA/Is/str.Dennis Beek)