Traffic

Uit Traffic. regie Steven Soderbergh, 2000) Benicio del Toro
Uit Traffic. regie Steven Soderbergh, 2000) Benicio del Toro

Deze film van Steven Soderbergh laat alle stations zien op de drugsroute van Colombia naar gebruikers in de Verenigde Staten. De film begint met alle locaties, die later min of meer met elkaar te maken krijgen. Soderbergh filmt ze in verschillende kleurstellingen – geel voor Mexico, blauw voor Amerika, etc. – en bevolkte ze met een stoet aan bekende acteurs, onder wie Catherine Zeta-Jones, Michael Douglas en Benicio Del Toro, die allemaal een variatie op een uit gangsterfilms en thrillers bekend type spelen. Traffic werd geprezen om z’n documentaireachtige verslag van de manier waarop drugs alomtegenwoordig zijn, ondanks de ‘war on drugs’. Toch overtuigt het scenario niet helemaal, vooral de ‘toevalligheid’ dat de drugsbestrijdingsrechter een verslaafde dochter heeft en het feit van de zwangere vrouw die in drugs gaat handelen, komen wat ongeloofwaardig over.(Steven Soderbergh, 2000, VS/D), België 2, 23.20-1.45u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg