Televisie Overige films

* Der Untergang (Oliver Hirschbiegel, 2004, Dld/It.). Hitler keuvelend. Hitler huilend. De Führer als mens te midden van de monsterlijke puinhopen die hijzelf heeft veroorzaakt. Regisseur Hirschbiegel maakte in essentie twee films in tweeënhalf uur tijd. Een in de bunker, waar Bruno Ganz een oude dictator op sloffen speelt. En een buiten, waar de ondergang van nazi-Duitsland zich aan het voltrekken was. WDR, 20.15-21.45u. (Deel 2, morgen).

The Score (Frank Oz, 2001, VS). Mechanische thriller, van de geestelijk vader van Miss Piggy, over de perfecte kluisroof trakteert op drie matadoren: Edward Norton, Robert De Niro en Marlon Brando. SBS6, 20.30-22.30u.

One True Thing (Carl Franklin, 1998, VS). Verdienstelijke adaptatie van roman van Anna Quindlen. Renée Zellweger keert terug naar ouderlijk huis om terminale moeder Meryl Streep bij te staan. Met William Hurt als monomane vader. België 1, 21.40-23.45u.

* Amistad (Steven Spielberg, 1997, VS). Betrekkelijk klassiek, minder enthousiast ontvangen rechtbankdrama stelt de de slavernij aan de kaak. Anthony Hopkins en Morgan Freeman spelen hoofdrollen in reconstructie van authentieke rechtszaak uit 1839. RTL7, 22.05-0.44u.

* Deep Rising (Stephen Sommers, 1998, VS). Verrukkelijke griezelfilm biedt enorm voorspelbare melange van Titanic, Under Siege, The Abyss en Anaconda. Gammele piratenschuit van Treat Williams entert luxe cruiseschip waarvan de meeste passagiers (op o.a. Famke Janssen na) zijn opgeslorpt door een gigantische inktvis. Net5, 22.25-0.20u., onderbroken door reclame.

What’s Cooking? (Gurinder Chadha, 2002, VS/ GB). Komedie van de Indiaas-Keniaas-Engelse regisseuse van Bend It Like Beckham volgt vier huishoudens in multi-cultureel Los Angeles tijdens de culinaire voorbereidingen op Thanksgiving. Ned.3, 0.05-1.55u.