Staphorst en Ali B verzoend

Rapper Ali B en de gemeente Staphorst hebben onderlinge misverstanden uit de wereld geholpen. Vorige week woensdag stak de rapper vuurwerk af op een plein in Staphorst ter promotie van de nieuwe zender TMF Radio.

De gemeente was boos, omdat er enkele honderden meters verderop de uitvaart van een negentienjarige jongen zou plaatsvinden. Achteraf bleek dit een vergissing van de gemeente. De uitvaartdienst vond plaats in Meppel en op het moment dat er vuurwerk werd afgestoken was er geen rouwstoet vlakbij aanwezig.

Ali B overwoog juridische stappen tegen de gemeente te ondernemen, wegens de valse berichtgeving. „Hij vindt het heel belangrijk dat mensen weten dat hij geen schuld heeft. Ali B stak vuurwerk af op aanvraag van TMF en wist van niks. Hij wilde niet dat er mensen gedupeerd zouden raken of dat ze zouden denken dat hij er maling aan had”, vertelt zijn management.

Een gesprek tussen het managent en de advocaat van Ali B en de burgemeester van Staphorst bleek voldoende om de misverstanden uit de wereld te helpen. Het proces-verbaal van de politie IJsselland tegen Ali B, wegens het illegaal afsteken van vuurwerk, blijft wel van kracht. Het Openbaar Ministerie is hierover in beraad. Een woordvoerster van MTV Networks, waar TMF onder valt, heeft aangegeven dat de zender een mogelijke boete zal betalen. Ook zal TMF de opruimkosten voor het vuurwerk betalen.