SP`er stapt over naar rechtse fractie

Bergen op Zoom. Een van de twee SP`ers in de gemeenteraad van Bergen op Zoom stapt over naar de meest rechtse partij in zijn stad, de Lijst Linssen. De man, Roel Tepper, zegt dat hij niet meer kan functioneren in de SP. ”Mijn collega, fractievoorzitter Anton van Dijk, en ik spreken al een half jaar niet met elkaar. Ik ben compleet genegeerd. Vanuit mijn hart zeg ik dat ik mijn zetel nu ter beschikking moet stellen aan een andere SP`er. Dat had ik gedaan als ik niet was weggejaagd”, aldus Tepper. In plaats van zich aan te sluiten bij de Lijst Linssen had hij ook een eenmansfractie kunnen beginnen, erkent hij. ”Dat wilde ik de raad niet aan doen: er zijn al vijf eenmansfracties in Bergen op Zoom.” De ex-SP`er gaf de voorkeur aan de Lijst Linssen, omdat het ”maatschappelijk-sociale karakter” daarvan hem aanspreekt.