Spaghetti met Pancetta

Voor 4 tot 6 personen 2 eetlepels olijfolie 200 gram pancetta of ontbijtspek, in blokjes gesneden 1 ui, gepeld en gesnipperd 5 deciliter tomatensaus 2 theelepels chilipepervlokjes, of naar smaak zeezout 500 gram bucatini of spaghetti 50 tot 75 gram versgeraspte Parmezaanse kaas of pecorino

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op een matig tot middelhoog vuur. Voeg de pancetta of het ontbijtspek toe en laat het onder af en toe omscheppen een paar minuten bakken tot de blokjes goudbruin zijn. Schep er de uisnippers door en laat die ongeveer 10 minuten bakken tot ze gaar zijn.

Schep er de tomatensaus door en breng het geheel op smaak met de chilipepervlokjes en een beetje zout. Laat 5 tot 10 minuten sudderen.

Kook intussen de bucatini of spaghetti bijtgaar in een grote pan kokend gezouten water. Giet de pasta af. Schep er de saus en de vers geraspte Parmezaanse kaas of pecorino door en dien meteen op.

Kim Maclean

Morgen: Szegediner goulash

    • Kim Maclean