Regen en weinig zon

De zon is de komende dagen maar weinig te zien. Regen is daarentegen een belangrijke factor in het weerbeeld. Daarbij blijven de temperaturen ruim boven normaal uitkomen. De zachte lucht wordt met aanhoudende zuidwestenwinden vanaf ver weg boven de Atlantische Oceaan naar onze omgeving gevoerd. Tevens sturen lagedrukgebieden het ene na het andere slecht weergebied over Nederland.

Ook vanavond hebben we met een dergelijk gebied te maken. Vanuit het westen gaat het in het hele land af en toe regenen. Vannacht wordt het tijdelijk droger, maar het blijft bewolkt. Onder alle bewolking kan het niet ver afkoelen met uiteindelijke minimumtemperaturen rond 7 graden.

Morgenochtend gaat het wederom intensiever regenen. De neerslag houdt de hele dag aan en vooral in het zuiden kan flink wat regen vallen. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 3 tot 5, wordt het tussen 7 graden in het noorden en 12 graden in het zuiden.

Zondag blijft het zacht met maximumtemperaturen van 8 tot 10 graden. Een nieuwe storing dient zich aan die vooral in het noorden van het land voor regen zorgt.

Maandag tot en met woensdag verandert er weinig. Gebieden met regen en buien volgen elkaar in snel tempo op en de thermometers blijven hoge waarden voor de tijd van het jaar aangeven. Overdag komt het kwik uit rond 10 graden, maar dinsdag is het mogelijk zelfs nog zachter.