Pas verschenen

Coen Peppelenbos: Pöetisch Den Haag een wandeling in gedichten. Kleine Uil, € 12,50

Een route door de hofstad aan de hand van nieuwe gedichten van onder meer Jan Baeke, Remco Ekkers, Piet Gerbrandy en Albertine Soepboer. De fotografie is van Jean Paul Yska die ook de foto's maakte voor Pöetisch Leeuwarden een wandeling in gedichten (€12,50) dat verscheen onder redactie van Arjan Hut.

Walter Scott: Ivanhoe (Ivanhoe). Vert. Harm Damsma en Niek Miedema, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 532 blz. € 24,95

Nieuwe vertaling van de ridderroman Ivanhoe (1819) van de Schotse dichter en schrijver Walter Scott (1771-1832), de grondlegger van de historische roman.

NON-Fictie

Edward van Voolen: Joodse Kunst en Cultuur. Walburg Pers, 190 blz. €49,95.

Op groot formaat uitgebracht kunstboek met veel fullcolour-reproducties over muziek, beeldende kunst, design en architectuur voortgebracht door joodse, vooral 20ste-eeuwse kunstenaars. Het accent ligt op schilders.

Rudie Kagie: De socialisten. Achter de schermen van de SP. Mets & Schilt, 248 blz. € 9,90.

Nu de SP de derde politieke partij van het land is geworden, verschijnt de herdruk van een uitvoerig, in 2004 gepubliceerd verslag van het onzichtbare reilen en zeilen van de SP.

Het tijdschriftenboek. Waanders, 375 blz. € 14,95.

Klein, dik en kleurrijk geïllustreerd overzicht van alle tijdschriften die in de loop van bijna drie eeuwen hier zijn verschenen. Vanaf de 'Maendelykse Uittreksels' uit 1717 tot en met het in 2005 hier uitgebrachte Glamour.

Paul Steenhuis: Voltaire als vrolijk antwoord op de vergrijzing. Cossee, 76 blz. € 9,90

Redacteur van deze krant bestrijdt de somberheid over de vergrijzing met Voltaire als voorbeeld, die tussen zijn 60ste en 83ste zijn beste jaren beleefde. Verschenen in de reeks Cossee-Essay.