Kerststukje

Heel lang geleden was er eens een meisje. Ze had geen vader en geen moeder, want die waren doodgegaan toen het meisje nog heel klein was.

Nu leeft het meisje niet in een huis, net zoals alle andere mensen, maar ze woont in een boomhut. Het meisje had de boomhut zelf gemaakt. En als ze wilde eten, ging ze niet naar de winkel om eten te kopen, maar ze plukte bramen en bessen uit het bos. In het bos speelde ze niet met kinderen, maar met vogels en eekhoorns, rendieren en herten, en heel soms met wilde zwijnen.

Op een avond kreeg het meisje een idee: ze pakte wat spulletjes uit het bos. Toen maakte ze een paar kerststukjes en deed ze in een doos. Ze had de doos zelf gemaakt van het hout dat ze in het bos had gevonden.

Toen ze de kerststukjes in de doos had gedaan, ging ze dicht bij de winkels staan en riep ze: „Hele mooie kerststukjes te koop!”

Ondertussen kwamen er wel honderden mensen bij het meisje en de kerststukjes waren op en het lieve kind moest snel weer terug om weer nieuwe kerststukjes te maken. Toen iedereen een kerststukje had, mocht ze pas weer naar huis. En toen ze naar huis ging, vloog de kerstman in de lucht met haar mee.

Verhaal van Iris Henzel, 7 jaar, uit Waalre