Kerstkaart Avatar

Kerstwens van tekenaar Thijs van Velthoven, 12 jaar, uit Etten-Leur.
Kerstwens van tekenaar Thijs van Velthoven, 12 jaar, uit Etten-Leur.

In mijn klas deelt iedereen altijd kerstkaarten uit, maar ik vind het leuker om ze zelf te maken. Mijn grootste hobby is tekenen, ik teken al vanaf mijn vijfde, toen was ik fan van Flip de mier. Nu ben ik 12 en zit ik in groep 8, mijn favoriete tv serie is The Avatar en ik houd heel erg veel van Manga en Anime. Ik heb er zelfs een werkstuk over gemaakt. Mijn lievelingsfilm is dan ook Spirited Away.

Voor mijn kerstkaart heb ik de hoofdpersoon van Avatar getekend: met een kerstmuts. Mijn moeder heeft de foto ingescand en we hebben hem samen ingekleurd met Photoshop. Toen ik de kaarten uitdeelde in de klas, wilde niemand geloven dat ik hem zelf gemaakt heb. Een jongen beweerde zelfs dat ik het van een website had gehaald en dat hij het pas nog had gezien! De volgende dag heb ik mijn tekening meegenomen en toen moesten ze me wel geloven. Meteen wilde iedereen dat ik ook een tekening voor hun maakte. Ik mail jullie een scan van het origineel en de kerstkaart om ook de kinderpagina van het NRC een goed jaar te wensen!

Kerstwens van tekenaar Thijs van Velthoven, 12 jaar, uit Etten-Leur.