Internet Voorkeur

Romeinse grensweg. In de gemeente Houten zijn onlangs bij een verkennend archeologisch onderzoek in opdracht van ProRail naast de spoorlijn Utrecht-Geldermalsen resten gevonden van een verharde weg die waarschijnlijk stamt uit de Romeinse tijd, zo meldde de gemeente gisteren op haar website. Het lijkt erop dat het hier gaat om de militaire weg die onderdeel uitmaakte van de Romeinse rijksgrens (de Limes). Op de foto hiernaast is een voorbeeld van zo’n weg te zien, zij het heel wat beter geconserveerd dan die in Houten.

Voor wie geïnteresseerd is in dit soort archeologisch nieuws, is er een prima zusterpagina van startpagina.nl om de zoektocht naar oude resten te beginnen. Ook voor de liefhebber van Romeins nieuws is er een goed onderhouden startpagina, met nieuws en veel links naar achtergrondinformatie.

De Stichting voor de Nederlandse Archeologie heeft ook een aardige website, met bijvoorbeeld honderd publicaties van rapporten die gratis digitaal beschikbaar worden gesteld. Ook handig is de agenda waarop lezingen en studiedagen worden aangekondigd. Op het educatieve gedeelte van de site kunnen kinderen spelletjes spelen om de geschiedenis beter te leren kennen.

Zie: archeologie.startpagina.nl; romeinse-tijd.startpagina.nl; www.sna.nl