Imam respecteert moskeeverbod

Rotterdam. De omstreden imam Imraan Kariman zal voortaan het verbod om de Eindhovense moskee Anwar-e-Medina te betreden dat de rechter hem heeft opgelegd respecteren. Kariman liet dat gisteren weten nadat hij afgelopen zondag toch het offergebed leidde in de moskee. De rechter vond het moskeeverbod dat de Stichting Welzijn voor Moslims in Nederland had geëist gerechtvaardigd wegens een slepend conflict met de imam. Het bestuur verweet hem in de rechtszaak sterk polariserend en onbeschoft gedrag. De imam meent dat door het optreden van het bestuur de eenheid binnen de djamaat (gemeenschap) is verdwenen. De imam heeft volgens het bestuur slechts de steun van een kleine minderheid van de gelovigen in de moskee. Imraan Kariman beweert precies het tegenovergestelde en zegt dat het bestuur autonoom en autoritair handelt. De imam liet gisteren verder weten dat hij niet in beroep zal gaan tegen de uitspraak van de rechter.