Hindoefeest op de rivier de Ganges

Hindoefeest op de rivier de Ganges Allahabad. In India wordt, ter ere van het Ardh Kumdb Mela (Halfgrote Kruik-festival), gegeten op de rivier de Ganges. Hindoes vieren elke twaalf jaar het 45 dagen durende feest, een van de grootste religieuze bijeenkomsten ter wereld met 70 miljoen mensen. De gelovigen brengen dag en nacht door op een boot. Ze herdenken de strijd tussen de goden en de demonen om een kruik met nectar van onsterfelijkheid. Foto AP Indian boatmen prepare their dinner while anchored in the Ganges River in Allahabad, the venue of the "Ardh Kumbh Mela" or Half Grand Pitcher festival, nearly 200 kilometers (120 miles) southeast of Lucknow, India, Wednesday, Jan. 3, 2007. The boatmen spend their days and nights in their boats in frigid temperatures during the 45-day festival, one of the largest religious gatherings in the world. (AP Photo/Rajesh Kumar Singh.)
Hindoefeest op de rivier de Ganges Allahabad. In India wordt, ter ere van het Ardh Kumdb Mela (Halfgrote Kruik-festival), gegeten op de rivier de Ganges. Hindoes vieren elke twaalf jaar het 45 dagen durende feest, een van de grootste religieuze bijeenkomsten ter wereld met 70 miljoen mensen. De gelovigen brengen dag en nacht door op een boot. Ze herdenken de strijd tussen de goden en de demonen om een kruik met nectar van onsterfelijkheid. Foto AP Indian boatmen prepare their dinner while anchored in the Ganges River in Allahabad, the venue of the "Ardh Kumbh Mela" or Half Grand Pitcher festival, nearly 200 kilometers (120 miles) southeast of Lucknow, India, Wednesday, Jan. 3, 2007. The boatmen spend their days and nights in their boats in frigid temperatures during the 45-day festival, one of the largest religious gatherings in the world. (AP Photo/Rajesh Kumar Singh.) Associated Press