HD-vrede

Superman, nu ook op Total HD.

Blu-ray en HD-DVD, de twee potentiële opvolgers van de dvd, worden uiteindelijk toch vriendjes van elkaar. Tenminste, als het aan LG ligt. Die elektronicafabrikant presenteert volgende week op een beurs in Las Vegas (Consumer Electronic Show) een videospeler die beide type schijven kan afspelen. Dat heeft als voordeel dat je als filmliefhebber niet twee verschillende apparaten hoeft te kopen omdat de productiemaatschappij toevallig of bij het Blu-ray kamp hoort, of juist bij de HD-DVD-brigade is aangesloten. Ondertussen pleit ook filmmaatschappij Warner Bros. voor vrede in de videowereld, door zelf films uit te brengen op een schijf die zowel op een Blu-ray als een HD-DVD-speler werkt. Total HD-disc heet het. Alsof het Groot Woordenboek voor de liefhebber van high definition-tv nog niet dik genoeg was.

Marc Hijink

Meer nieuws van de Consumer Electronic Show in Las Vegas staat op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink