Gebak in Friesland bij reünie van Elfstedenrijders

Gebak in Friesland bij reünie van Elfstedenrijders Hindeloopen, 5 jan. Voorzitter Henk Kroes van de Vereniging der Friesche Elf Steden wordt geflankeerd door de winnaars van de laatste Elfstedentocht. Gisteren was het tien jaar geleden dat Henk Angenent en Klasina Seinstra op de Bonkevaart in Leeuwarden als respectievelijk de eerste man en de eerste vrouw over de streep gingen van de Tocht der Tochten. Op een bijeenkomst in het Eerste Friese Schaatsmuseum Hindeloopen naar aanleiding van de tiende verjaardag van de vijftiende Elfstedentocht troffen de meeste leden uit de kopgroep van 4 januari 1997 elkaar. Erik Hulzebosch, die als tweede zou finishen, ontbrak. Behalve Angenent kwamen Bert Verduin, Henk van Benthem, Arnold Stam, Piet Kleine en Peter de Vries naar Hindeloopen. Voorlopig moeten de marathonschaatsers het nog zonder natuurijs doen. Zondag staan de Nederlandse kampioenschappen marathonschaatsen op het programma, in Amsterdam. Foto Maarten van Haaff Hoofdrolspelers van de tocht der tochten in 1997. vlnr: Klasina Seinstra, winnares bij de vrouwen, Henk Kroes, voorzitter vd ver. der Friesche Elf Steden, en Henk Angenent, winnaar, voor aanvang van de perspresentatie. Vandaag precies 10 jaar geleden werd de laatste elfstedentocht gereden. Hindeloopen, 4 jan 2007. foto Maarten van Haaff
Gebak in Friesland bij reünie van Elfstedenrijders Hindeloopen, 5 jan. Voorzitter Henk Kroes van de Vereniging der Friesche Elf Steden wordt geflankeerd door de winnaars van de laatste Elfstedentocht. Gisteren was het tien jaar geleden dat Henk Angenent en Klasina Seinstra op de Bonkevaart in Leeuwarden als respectievelijk de eerste man en de eerste vrouw over de streep gingen van de Tocht der Tochten. Op een bijeenkomst in het Eerste Friese Schaatsmuseum Hindeloopen naar aanleiding van de tiende verjaardag van de vijftiende Elfstedentocht troffen de meeste leden uit de kopgroep van 4 januari 1997 elkaar. Erik Hulzebosch, die als tweede zou finishen, ontbrak. Behalve Angenent kwamen Bert Verduin, Henk van Benthem, Arnold Stam, Piet Kleine en Peter de Vries naar Hindeloopen. Voorlopig moeten de marathonschaatsers het nog zonder natuurijs doen. Zondag staan de Nederlandse kampioenschappen marathonschaatsen op het programma, in Amsterdam. Foto Maarten van Haaff Hoofdrolspelers van de tocht der tochten in 1997. vlnr: Klasina Seinstra, winnares bij de vrouwen, Henk Kroes, voorzitter vd ver. der Friesche Elf Steden, en Henk Angenent, winnaar, voor aanvang van de perspresentatie. Vandaag precies 10 jaar geleden werd de laatste elfstedentocht gereden. Hindeloopen, 4 jan 2007. foto Maarten van Haaff Haaff, Maarten van