Game On line harnas

Gisteravond liep ik door het riet en ik dacht: laat ik eens een groot avontuur beleven. Ik pakte mijn spullen en ging op weg naar Varrock, een stad bij de goudmijnen.

Ik droeg mijn stalen harnas en had mijn kruisboog en mijn kromzwaard bij me.

Na twee dagen wandelen keek ik uit over de goudmijnen van Varrock. Honderden mensen hakten met een pikhouweel in de grond op zoek naar goud. Toen ik door de poort de stad in liep, kwam ik oude Thrump tegen en hij vroeg: „Heeft u wat geld voor een oude man?”

„Natuurlijk, asjeblieft”, zei ik.

„Hé bedankt, normaal wil nooit iemand wat geven.”

Ik dwaalde af naar de ongunstige wijk hells forttress. Het was echt een ruige buurt daar, vol met moordenaars, dieven en dronken mannen.

Gelukkig was ik bewapend, ik rende keihard het woud van Varrock in van angst. Ik verstopte mezelf in de struikjes en ik viel in slaap van angst.

De volgende ochtend héééél vroeg was ik weer aan de wandel door het bos.

Op weg kwam ik bij een vervallen molen aan. „Hé, wat is daar gebeurd?”

Ik liep snel naar binnen en daar zag ik kapotte meubilair, gaten in de muur en ook bloed op de grond. „Jakkes! Daar kan ik niet tegen.”

Ik rende weg dieper het bos in steeds dieper en steeds verder.

Veel later kwam ik weer bij een stad Draynor village.

Een klein en arm stadje.

Al deze avonturen heb ik niet in het echt beleefd hoor, maar op de site runescape.com. Het spel Runescape op internet is helemaal in. Zo’n 10 miljoen mensen spelen het toffe onlinegame. Je mag het eigenlijk pas spelen vanaf je dertiende, maar al mijn vriendjes doen het, en die zijn vaak jonger dan ik. In dit spel is echt alles mogelijk. Wonderbaarlijke werelden, geweldige missies en je leert er ook nog veel fantasie bij. Grappige soldaten en burgers, boeren, tovenaars en noem maar op. Creëer je eigen poppetje kies een beroep, wordt boer, wordt houthakker, alles kan er! Het is helemaal grat is. Je hoeft alleen maar een naam en een codenaam in te voeren voor je poppetje en klaar is kees!

    • Max Blokker