Fonds opgericht ter bescherming van schrijversgraven

BILTHOVEN, 5 jan. De Nederlandse Boekverkopersbond (NBb) gaat een fonds opzetten ter bescherming van de grafmonumenten van Nederlandse schrijvers. Voor het fonds heeft het bestuur van de NBb inmiddels 50.000 euro ter beschikking gesteld. Directeur Ari Doeser is door zijn bestuur gevraagd op zoek te gaan naar nog eens 50.000 euro. Doeser schat dat Nederland ongeveer 250 graven van auteurs telt. ”Het eerste doel van het fonds is een inventarisatie van het aantal grafmonumenten in Nederland. Vervolgens is het zaak die ook daadwerkelijk te laten beschermen. Misschien met zo`n schildje op de huizen, net als bij de rijksmonumenten nu.” Doeser praat binnenkort met De Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) in Zeist.