Opinie

    • Ik

Fietsje

In de week dat mijn vriendin na drie jaar onze relatie beëindigde, ben ik per trein op weg naar vrienden. Een jongen met langlaufski’s en een meisje met een vouwfiets voegen zich bij mij. Als het fietsje voor de tweede keer omvalt, vat de jongen moed: „Labiel fietsje.” Een gesprek volgt, er lijkt een vonkje

None

In de week dat mijn vriendin na drie jaar onze relatie beëindigde, ben ik per trein op weg naar vrienden. Een jongen met langlaufski’s en een meisje met een vouwfiets voegen zich bij mij.

Als het fietsje voor de tweede keer omvalt, vat de jongen moed: „Labiel fietsje.” Een gesprek volgt, er lijkt een vonkje over te slaan.

Als de jongen uit moet stappen, zoekt hij naar een vervolg. In februari komt zijn langlaufwedstrijd op tv, gaat ze kijken? „Heb je een rugnummer?” vraagt ze. „Wel een telefoonnummer”, steek ik een handje toe. Helaas, verlegen loopt hij weg.

Als de trein vertrekt, valt het fietsje opnieuw. We kijken elkaar aan. Ik kan weer lachen.

Jochgem van Opstal

    • Ik