Breidiploma

Breidiploma In het Openluchtmuseum in Arnhem geven oude dames in de kerstvakantie breiles aan jonge bezoekers. De handwerkactiviteit is onderdeel van het winterprogramma dat moet laten zien hoe mensen de wintertijd vroeger doorbrachten. WFA25:BREILES IN NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM:ARNHEM;02JAN2007- Kinderen krijgen tijdens de winteropenstelling tot 14 januari in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem breiles. Vorig jaar was de 'spoedcursus' een enorm succes en ook dit jaar is de belangstelling enorm. Volgens de breileraressen heeft dat alles te maken met de hernieuwde belangstelling in ons land voor ouderwetse handwerkactiviteiten en nostalgie. WFA/jvdh/str. VidiPhoto WFA
Breidiploma In het Openluchtmuseum in Arnhem geven oude dames in de kerstvakantie breiles aan jonge bezoekers. De handwerkactiviteit is onderdeel van het winterprogramma dat moet laten zien hoe mensen de wintertijd vroeger doorbrachten. WFA25:BREILES IN NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM:ARNHEM;02JAN2007- Kinderen krijgen tijdens de winteropenstelling tot 14 januari in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem breiles. Vorig jaar was de 'spoedcursus' een enorm succes en ook dit jaar is de belangstelling enorm. Volgens de breileraressen heeft dat alles te maken met de hernieuwde belangstelling in ons land voor ouderwetse handwerkactiviteiten en nostalgie. WFA/jvdh/str. VidiPhoto WFA WFA

In het Openluchtmuseum in Arnhem geven oude dames in de kerstvakantie breiles aan jonge bezoekers. De handwerkactiviteit is onderdeel van het winterprogramma dat moet laten zien hoe mensen de wintertijd vroeger doorbrachten. Er is veel belangstelling. Volgens Caroline Berkhof, woordvoerster van het museum, komt dat doordat breien weer helemaal ‘in’ is. „Kijk maar in de bladen”. De brei-oma’s denken dat de interesse voor breien voortkomt uit een verlangen naar dingen van vroeger. Tot veertien januari kan de breiles gevolgd worden, die wordt afgerond met een diploma. (foto: WFA/jvdh/str.)