Babylijkje langs pad in recreatiegebied in Den Bosch gevonden

Rotterdam. De politie heeft gistermorgen een babylijkje gevonden in het recreatiegebied Engelermeer in Den Bosch. De politie kreeg een melding van voorbijgangers die het lijkje vonden in de buurt van een pad langs het water. De baby lag volgens een politiewoordvoerder enkele meters van het pad. Hij acht het daarom niet aannemelijk dat het daar lange tijd heeft gelegen. De politie kon nog niet zeggen of het gaat om een jongetje of een meisje. De baby was `verpakt`, maar de politie wilde dat niet nader toelichten. Om geen sporen te verliezen laat de politie het stoffelijk overschot ook in die toestand naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag brengen. Vandaag zal daar sectie worden verricht op het lichaampje. De politie sluit nog geen enkel scenario uit. Een rechercheteam van vijftien politiemensen onderzoekt de zaak.