Adoptie op afstand neemt flink toe

Rotterdam. Bij diverse christelijke ontwikkelingsorganisaties is het aantal `adoptieouders op afstand` in het afgelopen jaar spectaculair toegenomen. Dat meldde het Nederlands Dagblad gisteren. Marketing director Jan Willem Vink van Compassion zegt desgevraagd dat de groei van zijn hulporganisatie te danken is aan ”focussen op onze kerndoelgroep: christenen”. Compassion, dat als slogan `bevrijdt kinderen van armoede in Jezus` naam` voert, zag het aantal sponsorouders in één jaar tijd met 32,7 procent toenemen. In juni 2005 noteerde de organisatie haar tienduizendste sponsorkind dat werd gekoppeld aan adoptieouders in Nederland. Woensdag maakte Compassion bekend dat de teller inmiddels op zestienduizend staat. Bij Compassion dragen sponsorouders financieel bij aan een kind in een ontwikkelingsland. De organisatie schakelt kerken in om het geld bij de kinderen terecht te laten komen.