Zacht en wisselvallig

Het weerbericht wordt zo langzamerhand eentonig, want ook voor de komende dagen staat wisselvallig en zacht weer op het programma. En ook als we de weerkaarten tot tien dagen vooruit aanschouwen, is hierin weinig verandering te verwachten.

Vanavond trekken de buien naar het oosten weg, gevolgd door enkele opklaringen. En in de loop van de avond en vooral vannacht zwakt de wind af. Het koelt niet verder af dan tot een graad of 6.

Morgenochtend kan de zon zich even waterig laten zien, morgenmiddag zal de bewolking overheersen, maar blijft het op de meeste plaatsen droog.

In de avond komt een nieuwe oceaanstoring vanuit het noordwesten het land binnen en volgt er weer regen. Er waait een matige tot (vrij) krachtige zuidwestelijke wind en de temperatuur komt net als vandaag op een graad of 10 uit.

Zaterdag blijft de oceaanstoring over Nederland slepen, zodat er flink wat regen kan vallen. Vooral in de zuidelijke provincies is 10 tot 15 millimeter regen mogelijk.

De wind handhaaft zich in de zuidwesthoek en is opnieuw matig, rond kracht 4, en aan de kust krachtig, 6. Het wordt tussen 8 en 11 graden.

Ook zondag en maandag regent het geregeld en bovendien lijkt de zuidwestelijke wind weer toe te nemen tot hard en soms stormachtig (kracht 8) aan de kust. Daarbij houdt het zachte weer aan.