Vijf doden in Gaza door geweld tussen Hamas en Fatah

Gazastad. Bij opgelaaide gevechten tussen Hamas en Fatah in de Gazatrook zijn gisteren vijf Palestijnen om het leven gekomen. Hiermee lijkt het fragiele bestand dat beide partijen twee weken geleden sloten, te zijn gebroken. Het geweld begon toen in de noordelijke stad Beit Lahiyah een 25-jarige Fatah-aanhanger werd doodgeschoten. Bij daaropvolgende vuurgevechten kwam een 42-jarige Palestijnse vrouw om. Later op de dag werden drie Fatah-officieren opgeblazen in hun auto. Fatah, de partij van president Abbas, stelt Hamas verantwoordelijk. Hamas, de partij van premier Haniyeh, zegt dat Fatah de gewelddadigheden heeft uitgelokt. Het Franse persbureau AFP eiste gisteren de vrijlating van een van zijn fotografen, die maandag in Gazastad werd ontvoerd. Ook diplomaten en de Palestijnse veiligheidsdiensten spannen zich in om de Peruaanse fotograaf vrij te krijgen.