Televisie Overige films

Volle maan (Johan Nijenhuis, 2002, Nederland). Nederlandse ‘coming of age’-film van de regisseur van Costa! suggereert een diepgang die niet waargemaakt wordt. Acht jongens en meisje vieren vakantie op een jacht nabij Mallorca. De voertaal is Twents. Met Cas Jansen, Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Ellen ten Damme. Ned.3, 20.30-22.15u.

Cheaper by the Dozen (Shawn Levy, 2003, VS). Komedie over de chaos die ontstaat wanneer Steve Martin tijdelijk in zijn eentje twaalf kinderen moet opvoeden. RTL7, 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

A Knight’s Tale (Brian Helgeland, 2001, VS). Middeleeuwse actiefilm is botte variant op de American Dream: rietdekkerszoon schopt het tot ridder. Geen middeleeuwse muziek, maar rocknummers van o.a. Queen en David Bowie. Tien, 20.30-23.00u., onderbroken door reclame.

Star Trek: Generations (David Carson, 1994, VS). Star Trek-avontuur waarin kapitein Kirk (William Shatner) de leiding overdraagt aan kapitein Picard (Patrick Stewart). Veronica, 21.30-23.50u., onderbroken door reclame.

Anita and Me (Metin Hüseyin, 2002, GB). Aardige komedie, naar roman van Meera Sya, over 12-jarig Brits-Indiaas meisje in een provinciestadje anno 1972. Ze ambieert schrijfster te worden en vriendschap te sluiten met haar hippe buurmeisje Anita. Met. o.a. Chandeep Uppal, Anna Brewster, Meera Syal en Lynn Redgrave. BBC1, 0.05-1.35u.

Tsatsiki, morsan och polisen / Tsatsiki - Mam en de politieman (Ella Lemhagen, 1999, Zweden). Gezellige verfilming van de eerste twee Tsatsiki-boeken over 8-jarig jochie dat opgroeit in een rommelig Zweeds eenoudergezin en op zoek gaat naar zijn vader, een Griekse inktvis-visser. Morgen, België 2 (Canvas), 9.45-11.15u.