Televisie Film van de dag

Sandra Bullock in Miss Congeniality. Miss Congeniality Year: 2000 Director: Donald Petrie Sandra Bullock Michael Caine
Sandra Bullock in Miss Congeniality. Miss Congeniality Year: 2000 Director: Donald Petrie Sandra Bullock Michael Caine PHOTOS12

Miss Congeniality. Deze film, waarin Sandra Bullock als FBI-agente Gracie Hart undercover gaat bij de Miss United States-verkiezingen om een schimmige terrorist uit te schakelen, bevat ondanks alle kolder en slapstick een sympathieke moraal die typisch is voor veel Sandra Bullock-vehikels: schoonheid zit van binnen. En: wees jezelf, te allen tijde. Films waarin Bullock speelt hebben altijd een snufje feminisme, maar niet te. Het moet wel gezellig blijven. Zelfrespect is een belangrijk goed, zeker in een tijd waarin veel vrouwen denken te moeten voldoen aan een door media in stand gehouden schoonheidsideaal, aldus Gracie. Bullock is door haar films zelf inmiddels een ideaal voor veel vrouwen. Ze is de leuke, spontane en goedgebekte vrouw die haar eigen boontjes kan doppen. Dat ze een succesvol producente is, bewijst haar gelijk ook buiten haar filmrollen. Met bijrol voor Michael Caine.

(Donald Petrie, 2000, VS), Net 5, 20.30-22.35u.