Radio Voorkeur

Desmet live. In de reeks herhalingen uit het vorig jaar onder anderen Renate van der Zee over haar boek Eerwraak in Nederland en filosoof Ad Verbrugge over zijn wens om de onderwijsvernieuwingen van de laatste jaren terug te draaien. Leerlingen moeten weer leren en leraren weer lesgeven. Radio 5, 18.03-19.50u.

Kunststof. Zanger en gitarist Fernando Lameirinhas vertelt over zijn cd Fado Blue waarop hij de muziek uit zijn geboorteland Portugal gemixt heeft met Brabantse blues en de Friese fado van Nynke Laverman. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Archiefopnamen van verhalen van P.C. Hooftprijswinnaar, Maarten Biesheuvel. Ook een bijdrage uit Moskou van Biesheuvel-liefhebber en collega-schrijver Pieter Waterdrinker. Verder een herhaling van een reisverslag uit 1977 van Ischa Meijer (1943-1995) over het Paramaribo van zijn jeugd. Concertzender, 20.02-22.00u.

Casa luna. Gesprek met filmregisseur Pieter Kuijpers over zijn nieuwe film over een diamantroof in Amsterdam en zijn fascinatie voor het kwaad. Radio 1, 0.04-1.00u.