Our Daily Bread

Our Daily Bread De documentaire Our Daily Bread gunt het publiek een verbijsterend kijkje in de voedingsindustrie. Met bijna meditatieve kalmte filmde de Oostenrijker Nicholas Geyrhalter in fokcentra, kippenfarms, kassen en abattoirs. Niets van wat hij toont lijkt nog enige verbinding te hebben met moeder natuur. De voedselketen van de (Westerse) mens is verlegd naar een reeks van klinieken waar mensen in witte jassen met injectiespuiten rondlopen en apparatuur die eruit ziet alsof ze elke minuut opnieuw gesteriliseerd wordt. Niets doet nog denken aan leven en het nemen van leven, niets doet nog denken aan slachthuizen of akkers. De landbouwer heeft zichzelf uit de natuur georganiseerd en de consument heeft het veilige gevoel dat zijn eten niet op kan en dat het nooit kan bederven. De woordloze film is een anderhalf uur lang commentaar op de bio-industrie. Die koele eentonigheid is zo’n beetje het enige bezwaar dat je tegen Our Daily Bread kunt inbrengen. De film is bijna net zo perfect en steriel als zijn onderwerp. Our Daily Bread. Regie: Nicholas Geyrhalter. In: 6 bioscopen. Bio-industrie in ‘Our Daily Bread’ Our Daily Bread
Our Daily Bread De documentaire Our Daily Bread gunt het publiek een verbijsterend kijkje in de voedingsindustrie. Met bijna meditatieve kalmte filmde de Oostenrijker Nicholas Geyrhalter in fokcentra, kippenfarms, kassen en abattoirs. Niets van wat hij toont lijkt nog enige verbinding te hebben met moeder natuur. De voedselketen van de (Westerse) mens is verlegd naar een reeks van klinieken waar mensen in witte jassen met injectiespuiten rondlopen en apparatuur die eruit ziet alsof ze elke minuut opnieuw gesteriliseerd wordt. Niets doet nog denken aan leven en het nemen van leven, niets doet nog denken aan slachthuizen of akkers. De landbouwer heeft zichzelf uit de natuur georganiseerd en de consument heeft het veilige gevoel dat zijn eten niet op kan en dat het nooit kan bederven. De woordloze film is een anderhalf uur lang commentaar op de bio-industrie. Die koele eentonigheid is zo’n beetje het enige bezwaar dat je tegen Our Daily Bread kunt inbrengen. De film is bijna net zo perfect en steriel als zijn onderwerp. Our Daily Bread. Regie: Nicholas Geyrhalter. In: 6 bioscopen. Bio-industrie in ‘Our Daily Bread’ Our Daily Bread

De documentaire Our Daily Bread gunt het publiek een verbijsterend kijkje in de voedingsindustrie. Met bijna meditatieve kalmte filmde de Oostenrijker Nicholas Geyrhalter in fokcentra, kippenfarms, kassen en abattoirs. Niets van wat hij toont lijkt nog enige verbinding te hebben met moeder natuur. De voedselketen van de (Westerse) mens is verlegd naar een reeks van klinieken waar mensen in witte jassen met injectiespuiten rondlopen en apparatuur die eruit ziet alsof ze elke minuut opnieuw gesteriliseerd wordt. Niets doet nog denken aan leven en het nemen van leven, niets doet nog denken aan slachthuizen of akkers. De landbouwer heeft zichzelf uit de natuur georganiseerd en de consument heeft het veilige gevoel dat zijn eten niet op kan en dat het nooit kan bederven. De woordloze film is een anderhalf uur lang commentaar op de bio-industrie. Die koele eentonigheid is zo’n beetje het enige bezwaar dat je tegen Our Daily Bread kunt inbrengen. De film is bijna net zo perfect en steriel als zijn onderwerp.

Our Daily Bread. Regie: Nicholas Geyrhalter. In: 6 bioscopen.