`Oud en Nieuw was wél gewelddadig`

NIJMEGEN. ”Steeds meer mensen denken dat ze de jaarwisseling kunnen gebruiken om met stenen, flessen en vuurwerk naar de politie te gooien. Dat is heel verwerpelijk en niet acceptabel.” Dat heeft Hein van Zwam, korpschef van de regiopolitie Gelderland-Zuid, gisteren gezegd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van zijn korps. Van Zwam ergert zich dat er een beeld is geschetst van een `relatief rustige jaarwisseling` terwijl veel agenten zijn geconfronteerd met geweld op straat. Volgens de korpschef heeft een aantal verwondingen opgelopen. Hij vindt dat er zo snel mogelijk maatregelen moeten komen om de dreiging die politiemensen op straat ervaren, te verminderen. ”De houding van het publiek wordt langzaamaan onacceptabel.”

Rectificatie / Gerectificeerd

In het bericht ‘Oud en Nieuw was wél gewelddadig’ (4 januari, pagina 10) wordt de korpschef van de regiopolitie Gelderland-Zuid Hein van Zwam genoemd. Hij heet Henk van Zwam .