Omstreden imam Kariman preekt toch

Eindhoven. De omstreden imam M. Kariman heeft afgelopen zondag voorafgaand aan het offerfeest toch een preek gehouden in de Eindhovense moskee Anwar-e-Medina. Hij deed dat ondanks een verbod dat de rechter hem vorige week had opgelegd. Het moskeeverbod voor Kariman was geëist door de Stichting `Welzijn voor Moslims in Nederland`, die al lange tijd een conflict heeft met de imam. De stichting verweet Kariman in de rechtszaak sterk polariserend en onbeschoft gedrag. Secretaris M. Gaffar van de stichting bevestigde vanochtend dat Kariman zijn preek hield, nadat hij zich met enig kabaal en gesteund door (jonge) aanhangers toegang tot de moskee had verschaft. Om de ruzie te sussen en de politie buiten de deur te houden, kreeg de imam uiteindelijk toestemming van het moskeebestuur om het gebed te leiden. Gaffar zei vanmorgen dat de preek van Kariman ”absoluut zijn laatste” is in Anwar-e-Media. ”Hij heeft erin toegestemd nooit meer terug te keren, en daar vertrouw ik op.” Kariman raakte zes jaar geleden in opspraak omdat hij zich denigrerend zou hebben uitgelaten over homoseksuelen.