nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Striptease. Russinnen hebben tegenwoordig pret, signaleert Coen van Zwol op zijn weblog Moskou: „Volgens Newsweek nemen stripbar-bordelen voor hardwerkende Russische vrouwen een hoge vlucht. (Want hoe on- of zelfs antifeministisch Rusland moge zijn, het functionerende deel van de bevolking is overwegend vrouwelijk, dus telt Rusland zeer veel rijke, eenzame vrouwen … it’s the economy, stupid.) Inmiddels telt Moskou al vijf striptenten voor vrouwen en dringen ze ook in provinciesteden door. Ondanks verzet van de preutse burgemeester.” nrc.nl/moskou
nrc.nl/blogs Striptease. Russinnen hebben tegenwoordig pret, signaleert Coen van Zwol op zijn weblog Moskou: „Volgens Newsweek nemen stripbar-bordelen voor hardwerkende Russische vrouwen een hoge vlucht. (Want hoe on- of zelfs antifeministisch Rusland moge zijn, het functionerende deel van de bevolking is overwegend vrouwelijk, dus telt Rusland zeer veel rijke, eenzame vrouwen … it’s the economy, stupid.) Inmiddels telt Moskou al vijf striptenten voor vrouwen en dringen ze ook in provinciesteden door. Ondanks verzet van de preutse burgemeester.” nrc.nl/moskou

Uitgaan. Freek Staps inspecteerde het uitgaansleven in de wijk Nieuw Chelsea in New York voor zijn weblog. „Niks mis met het uitgaansleven van New York, concludeerde Forbes Magazine in 2004. En inderdaad, miljoenen bezoeken uitgaansgelegenheden zonder problemen. Inkomsten voor de stad: 10 miljard per jaar. Het is oneerlijk het nachtleven van New York met dat van welke andere Amerikaanse stad ook te vergelijken. Maar! Sinds vorig jaar begint het aantal doden en gewonden op te lopen. De reactie van de stad? Strengere regels, met name voor de bezoekers (ook al spelen verdacht veel personeelsleden een rol in de misdaden):

verhoging van de minimale leeftijd voor clubs van 16 naar 18 jaar;

betere opleiding uitsmijters;

scanners gebruiken om identiteitsbewijzen te controleren;

minder hele flessen sterke drank verkopen aan de bar, meer door serveersters aan tafels laten bezorgen. Zo is controle op overmatige consumptie eenvoudiger;

de route tussen de nachtclubs en het openbaar vervoer veiliger maken.”

nrc.nl/new york

Striptease. Russinnen hebben tegenwoordig pret, signaleert Coen van Zwol op zijn weblog Moskou: „Volgens Newsweek nemen stripbar-bordelen voor hardwerkende Russische vrouwen een hoge vlucht. (Want hoe on- of zelfs antifeministisch Rusland moge zijn, het functionerende deel van de bevolking is overwegend vrouwelijk, dus telt Rusland zeer veel rijke, eenzame vrouwen … it’s the economy, stupid.) Inmiddels telt Moskou al vijf striptenten voor vrouwen en dringen ze ook in provinciesteden door. Ondanks verzet van de preutse burgemeester.”

nrc.nl/moskou